Nieuwe en bijzondere struiken en bomen in Sortimentstuin

Dit bericht is geplaatst op 1 februari 2017

Inspireren, adviseren en vooral genieten

Afgelopen weken is er hard gewerkt aan een nieuwe inplant van een bijzonder assortiment in de Sortimentstuin Harry van de Laar te Boskoop. Boomkwekerij A. & E. Maaijen uit Boskoop heeft zich aangemeld als nieuwe inzender en hele bijzondere planten en bomen ingeplant, waarbij alle vier de seizoenen de aandacht hebben gekregen.

Bijzondere struiken en bomen

Boomkwekerij A. & E. Maaijen staat bekend om de teelt van bijzondere struiken en bomen. Zij hebben duidelijk gekozen voor andere boomkwekerijproducten dan het bestaande handelsassortiment. Voor de Sortimentstuin Harry van de Laar dus een mooie aanwinst om dit bijzondere assortiment ook in de collectie te hebben. In de aanplant is vooral goed gelet op de meerwaarde van de producten. Zo staan er bomen met bijzondere bast/stam, struiken die vooral lekker ruiken en bijzondere bloemkleur hebben, struiken met bessen en waar de vlinders op af komen. Wie op zoek is naar iets bijzonders voor de eigen tuin, moet zeker een bezoek brengen aan deze nieuwe inzending.

Tipje van de sluier

Voor de bomen- en plantenkenner toch even een aantal namen van de bijzondere soorten die te bewonderen zijn. Het ovaal in ingeplant met producten die in de diverse seizoenen bepaalde meerwaarde hebben. Zo staan er de volgende bijzondere soorten:

  • Hamamelis vernalis ‘Amethyst’ met prachtige donkerrode bloemen in het vroege voorjaar.
  • Viburnum plicatum ‘Tennessee’ met prachtig donker blad, heldere witte grote bloem en rode bes en in de nazomer al de prachtige bronzen herfst bladkleur
  • Edgeworthia chrysantha ‘Grandiflora’; bloeit in februari, maart op kaal hout en geurt erg lekker.
  • Styrax japonicus ‘Snow Cone’, een krachtige groeier in kleine boom vorm, bloeit in mei, juni met heldere witte bloemen en is heel aantrekkelijk voor bijen en vlinders.
  • Betula nigra ‘Shillow Splash’; een goudbonte berk die heel goed in de zon kan en niet verbrandt. In de winter heeft deze berk een meerwaarde door de schilferende bast om de stam.

Maar er staat nog veel meer bijzonders om van te genieten. Aan alle planten en bomen hangen de etiketten met namen, zodat u ze altijd kunt herkennen

Bron: Sortimentstuin.nl